sv smart consult

Очаквани Промени с Плащането на Онлайн Поръчките

Онлайн Поръчки

В свят, където електронната търговия непрекъснато еволюира, се налага да се запитаме: ще се промени ли бъдещето на нашите онлайн покупки? 

Последните тенденции, споделени от председателя на Българската Е-комерс Асоциация (БЕА), Жанет Найденова, ни предоставят поглед в бъдещето на плащанията и доставките.

1. Модел „Купи Сега, Плати По-късно“ – Предпочитан и Растящ

Новият модел „купи сега, плати по-късно“ добива популярност в онлайн търговията. Предвижда се значително увеличение в използването на този метод. Този начин на плащане се очаква да отмести традиционния „наложен платеж“, който за последните 3-4 години е намалял с около 15%.

2. Картови Разплащания – На Възход

Картовите разплащания продължават да растат и да бъдат по-популярната опция за плащане. Проучване от миналата година сочи, че около 60% от плащанията са с наложен платеж, но плащане с дебитна или кредитна карта става все по-предпочитан метод, увеличавайки се с около 100%.

3. Промяна в Доставките

Поради увеличаване на цените на куриерските услуги и променените навици, предпочитанията при доставките също се променят. Над 40% от хората предпочитат доставка до шкафчета на куриерските служби. С разрастването на броя на тези шкафчета, клиентите са все по-склонни да избират този метод. 

4. Пазаруване от Български Онлайн Магазини

Според тенденциите, покрай и след COVID-19, както и ценовите промени в много сектори, карат над 90% от купувачите да предпочитат родните ни онлайн магазини. Отбелязва се също, че 32% от пазаруващите купуват от европейски магазини, а 18% извън ЕС.

5. Растеж на Електронната Търговия в България

Обемът на пазара на електронната търговия в страната се е удвоил за последните четири години. Онлайн купувачите в момента са приблизително 2,9 млн.

Със своята динамичност и постоянни промени, електронната търговия в България ни предоставя нови възможности и предизвикателства. Моделите на плащане и предпочитанията при доставките еволюират, а българските онлайн търговци се адаптират към новите стандарти. Предизвикателствата на пандемията са превърнати във възможности за по-добро потребителско изживяване и разнообразие в онлайн пространството. 

Екипът ни остава на ваше разположение