sv smart consult
  • Начало
  • Статии
  • Три неща, които да направите преди да основете Etsy магазин.

Три неща, които да направите преди да основете Etsy магазин.

Etsy магазин

Много често получаваме запитвания, свързани с онлайн търговията, в частност продажбите чрез платформата на Etsy. В предната ни статия обяснихме кои са най-важните изисквания за да стартирате свой собствен онлайн магазин. Днес ще ви разкажем какво е нужно да знаете и направите преди да основете свой Etsy магазин.

Какво е Etsy?

Etsy е популярна платформа за продажба на ръчно изработени предмети. Уникалността на продуктите, които се предлагат от различните търговци прави Etsy толкова любим “магазин” на милиони хора по света.
За да стартирате успешен Etsy магазин е нужно да имате фирма. 📌 За ваше улеснение сме направили специално видео по темата, което можете да видите ТУК.

Ето и първата точка от трите неща, които трябва да знаете преди да основете вашия Etsy магазин.

1.   Имате право да продавате продукти от долуизброените 3 категории:

  • Занаятчийски
  • Ръчна изработка
  • Винтидж/ старомодни/

Това значи, че ако продуктите ви не попадат в една от горе-изброените категории, платформата няма да ви позволи да ги покажете /листнете/.

2.   Уверете се, че продута, който предлагате отговаря на позволените категории в Etsy, както и че ще има търсене.

Както вече споменахме, има три категории, в които трябва да попада вашият продукт, за да можете да го предлагате в платформата. Ако например имате идея да препродавате продукти, закупени от търговец на едро или искате да извършвате дропшипинг, то Etsy няма да го позволи и ще премахва продуктите ви от платформата. В някои случаи е възможно дори да ви блокират като продавач. Уверете се, че продукта ви отговаря на всички изисквания.

След като сте сигурни, че можете да предлагате стоките си през платформата на Etsy, е добре да направите проучване на пазара. По този начин ще разберете дали има търсене за продуктовата линия, която искате да предлагате.

Сравнително лесно можете да направите такъв тип проучване като потърсите сходни или същите продукти в платформата, а и извън нея (например в Amazon и/или Ebay). По този начин също ще остановите колко конкурентни обяви има, а и най-важното ще знаете дали продуктът ви ще бъде търсен.

Стремете се към “златната среда”.

Какво значи златната среда? Ако вашата продуктова категория е прекалено популярна и с огромна конкуренция, то ще ви бъде по-трудно да показвате продуктите си пред тези на вече утвърдени продавачи. Същевременно, ако предлагате артикул, който е прекалено нишов, има опастност да не привлечете много хора към него. Ключът към успеха е да предлагате продукти, от които хората/ куповачите/ имат нужда и търсят.

Докато разглеждате продуктите на конкуренцията си е хубаво да обърнете внимание и на техните цени. Така ще ви бъде по-лесно да определите вашите, за да бъдете конкуретни на пазара.

3.   Определете цените на продуктите си спрямо разходите, които имате.

Ценообразуването е една от най-важните точки преди да започнете вашия онлайн Etsy магазин. Ако не го направите както трябва, може да се окаже, че работите на загуба. Вземете под внимание разходите, които ще имате за материалите нужни за изработка на продуктите ви, доставката, застраховка на доставката ви, оборудването (ако ви е нужно такова), разходи за счетоводни услуги, евентуална реклама и прочие. Погледнете по-широката картина и включете абсолютно всичко, което изниква като разход в резултат на дейността, която извършвате. Хубаво е също да включите и цена за труда си, за да се чувствате удовлетворени от времето, което сте вложили за направата на продуктите си.

Това бяха три от най-важните неща, които трябва да знаете преди да отворите свой собствен Etsy магазин. Да, стартирането на нов бизнес може да е страшно. Не се отказвайте, бъдете постоянни и имайте стратегия, която да следвате. Не се колебайте да ни потърсите за помощ и съвет ТУК.

Оставаме на ваше разположение.