sv smart consult
  • Начало
  • Статии
  • Как Да Използваме Кредитна Карта Без Да Навлизаме В Дълг?

Как Да Използваме Кредитна Карта Без Да Навлизаме В Дълг?

кредитна карта

От години насам кредитните карти се утвърдиха като средство за плащане в България. Почти всяка финансова институция у нас предлага възможността да ползвате тяхна кредитна карта, а условията варират в различните институции.

Все повече хора използват ежедневно кредитните си карти било то за закупуването на по-скъпи продукти като техника и друго, а дори и за ежедневен пазар.

Причината за това е, че кредитните карти са удобни за ползване.

С тях може да закупуваме продукти без да трябва да чакаме до заплата и заемат изключително малко място в портфейла ни. Но какво трябва да знаем за кредитните карти и как да ги използваме без да навлизаме в дълг?

В днешната статия ще ви отговорим точно на това. 

  • Задайте си личен максимален баланс.

Каквото и да е максималното салдо на кредитната ви карта, задайте свой собствен максимален баланс всеки месец и то в такъв размер, в който смятате, че можете да го изплатите лесно и навреме, без да го превишавате

  • Не забравяйте плащания.

Има хора, които просто забравят, че реално те не притежават тези пари и пропускат плащания. Това разбира се е влияе негативно на салдото на вашата кредитна карта. То трупа лихви и забавени такси и се превръща в неприятен дълг. Забавянето на плащанията афектира и вашия кредитен рейтинг, което затруднява получаването на заеми.

  • Не харчете повече от колкото можете да върнете.

Не забравяйте, че парите в кредитната ви карта не са част от вашата заплата. Кредитната карта е начин за заем срещу бъдещи доходи, а не източник на доход сам по себе си. Използвайки я трябва да сте наясно с възможностите си и разумни в харчовете, особено в поскъвпащия начин на живот днешно време. 

  • Изградете си дисциплина.

Старайте се да не използвате кредитната си карта за покупки, които може лесно да заплатите с дебитната си такава. Определете си неща, за които ще плащате с кредитната си карта и бъдете дисциплинирани в харчовете си. Може би някои покупки могат да почакат до другия месец, когато ще сте взели заплата. 

Надяваме се, че днешната статия е била интересна и полезна, не се колебайте да се свържете с нас относно финансови и счетоводни съвети!